Over INKP

INKP is een bedrijf dat professionele dienstverlening levert op het gebied van inkoop en aanbesteden, waarbij de focus ligt op organisaties die met aanbesteden en de aanbestedingswet te maken krijgen. Het bedrijf is in 2020 opgericht door Gwendolyn Postma, een senior inkoopadviseur met ervaring bij diverse overheidsorganisaties en private ondernemingen. Van multinational en publieke onderzoeksorganisatie tot MKB en kleine gemeente.

 

INKP is gevestigd in Rotterdam waar het goede aansluitingen op andere steden en gebieden heeft waarmee veel organisaties kunnen worden bediend. Daarnaast werkt INKP ook veel online en heeft het alle faciliteiten in huis om hier op professionele wijze in te voorzien.

 

Over Gwendolyn

Mijn carrière begon in 2012 bij Zon-IQ, een private onderneming gericht op het installeren van zonnepanelen. Met mijn achtergrond in de fysiotherapie natuurlijk niet de meest logische keuze maar al snel bleek dat de inkoopfunctie goed bij me past. Mijn natuurlijk aanleg voor organiseren en het in de gaten houden van zowel de rode lijn als de details maakten dat ik me snel op mijn plaats voelde in deze functie. Er ging een wereld voor me open en ik wist zeker dat ik verder wilde binnen inkoop.

 

In de jaren die daarop volgden heb ik me verder verdiept in alle aspecten van inkoop en ervaring opgedaan binnen diverse organisaties, zowel in de publieke als private sector en in hele verschillende branches. Toen ik bij Eneco ging werken kwam ik voor het eerst in aanraking met aanbesteden en ik was meteen verkocht. Mijn eerste aanbesteding heb ik daar gedaan en sindsdien weet ik dat ik verder wil met aanbesteden.

 

Vanaf dat punt heb ik mijn kennis verdiept en verbreed middels diverse opleidingen en cursussen, waaronder NEVI 1 en 2 en de leergang aanbestedingsrecht van Pianoo. Verder heb ik me op specifieke onderwerpen verdiept middels cursussen zoals BVP, sourcing business models en ik start binnenkort met de cursus integraal inkopen op het sociaal domein om mijn kennis te verbreden. 

 

Ik wist ook dat ik naast kennisverdieping in een relatief korte periode veel ervaring op wilde doen en kwam daardoor uit bij Yacht, een detacheringsbureau dat landelijk opereert. Via Yacht heb ik mooie opdrachten gedaan bij TNO, als junior inkoopadviseur in een publieke organisatie en bij ISS Nederland als projectcoördinator inkoop. De laatste opdracht was bij Regio Rivierenland waar ik de vrijheid en het vertrouwen kreeg om me verder te ontwikkelen als zelfstandig inkoopadviseur en ontzettend veel heb geleerd.

 

Wat ik hoopte, werd waarheid. Inmiddels had ik ruime ervaring als inkoopadviseur en een flink aantal mooie aanbestedingen op mijn naam staan. Ik heb in veel verschillende organisaties gewerkt, aanbestedingen uitgevoerd op allerlei onderwerpen en de vele aspecten van inkoop, inkoopprofessionalisering, inkoopafdelingen en organisaties gezien. Ik was er klaar voor om voor mezelf te beginnen en zo werd INKP Consultancy een feit.

 

In de afgelopen jaren heb ik al veel mooie opdrachten mogen doen bij hele verschillende overheidsorganisaties. Ik merk dat de professionalisering van inkoop een steeds groter aandeel heeft in het werk en dat hier grote stappen in zijn gezet. Mijn eigen ervaring met het bepalen van processen, procedures en werkwijzen en het uitwerken van beleid, standaarddocumentatie en voorwaarden in samenwerking met collega's van de gehele organisatie en inkoop sluit hier goed op aan. 

Het bijhouden en verbreden van mijn kennis vind ik een belangrijk onderdeel van het vak, ik neem daarom ieder halfjaar deel aan een jurisprudentiemarathon en volg regelmatig cursussen en workshops op actuele onderwerpen.

Het vinden van de klik en samen met collega-inkopers en aanbestedingsteams de schouders eronder zetten vind ik interessante aspecten van het vak. Inkopen doe je immers niet voor jezelf maar om samen de gestelde doelen te bereiken. 

 

Heeft u vragen, opmerkingen of wil u graag samenwerken? Neem contact op volgens de informatie op de contactpagina.

Bent u benieuwd naar de dienstverlening? Kijk dan bij onze dienstverlening.

Een aantal aanbestedingen en projecten vind ik het uitlichten waard, klik hier voor meer informatie.